杨红梅

杨红梅

(被访问3510次)

2019年中考阅读理解 练习

作者:
杨红梅
发表于:
2019-08-21, 15:27
评论:
0
浏览:
2
RSS:
0

阅读理解

2019

A)选择(共15小题,计30分)

阅读下面三篇材料,从每题所给ABC三个选项中选出最佳答案。

A

Found :

Some keys and a red box are in Classroom l. There is an eraser and a blue watch in the box.

Are they yours? Call Laura at 356-7788.

Art Club

Have nothing to do after work? Why not come to our club and learn to draw? It’s fun. You can also make friends here. Call Sally at 345-1258.

Time: 6:00 p.m.-8:00 p.m. (From Monday to Friday)

Teachers Wanted

Are you a teacher? Are you good with children? Can you volunteer to help them with English on weekends? Come to Xinhua School. Call Robert at 378-5378.

Helping Drive

Can't drive after drinking? I can help you. I will drive you home and keep you safe. I'm a good driver. And I know the city well. Call Bob at 549-3582 at any time.

41. What color is the watch in the box?

A. Orange.                        B. Blue.              C. Red.

42. If Amy wants to learn to draw, __________ can help her.

   A. Laura                       B. Sally             C. Robert

43. People can go to the art club on _______________.

  A. Friday evening                B  Saturday evening    C. Sunday evening

44. If you want to be a teacher in Xinhua School, you can call _____________.

    A. 356-7788                      B. 345-1258              C. 378-5378

45. Who may call Bob?

  A. A person who drinks.

    B. A person who wants to make friends.

    C. A person who helps children with their English.

B

Ten years ago, I lost my job in Hangzhou. I had to move to Shanghai to find another job. I left my wife and children behind. I missed them very much, so I went home on weekends to see them.

  A few days after New Year's Day, I drove my old car back to Hangzhou. On the way, my car broke down (发生故障). It was so cold and I didn't know what to do. Suddenly, a young man drove up. He tried his best to help me repair the car. He soon got it started.

I was so thankful that J gave him all the money m my purse, but he refused. Then I got to know that he helped the drivers in trouble on the road every weekend. What a kind man! How lucky I was to meet him in my life!

Many years later. I still often remember that great man.

46. Why did the writer move to Shanghai ten years ago?

A. To find another job. B. To live with his family.

   C. To help the young man.

47. How did the writer go back to Hangzhou a few days after New Year's Day?

   A. By bus.          B. By train.           C. By car.

48. The writer met the kind man most probably on a day _____________.

    A. in January                B. in May                    C. in July

49. What did the young man help the writer do?

    A Drive the car              B. Repair the car.           C. Move to Shanghai.

50. What's the writer's attitude (态度) to the young man?

     A. Angry.         B. Worried,                  C. Thankful.

C

Dust storms (沙尘暴) appear when strong wind blows and dirt from a dry surface. Strong dust storms may cause deaths, so you should know how to protect yourself from dust storms when Be careful of dust storm warnings

Dust storms very probably happen on hot summer days, and it’s not safe for people to travel during this period. So you should listen to the local TV or radio before travelling, and consider changing or giving up your trip if dust storms are predicated. (预测)

Be prepared

If you are in a place where storms happen often, carry a mask (面具) to keep dust and dirt away from your face, and a pair of glasses to protect your eyes.

    Stay inside

  Do not move around when a dust storm comes, as you will not be able to see hidden (隐藏的) dangers. So if you're in a house, don't go out and just stay inside.

Protect yourself from flying objects

Cover your body as much as possible in a dust storm. A strong wind of dust storms can carry heavy objects, so you should try to stay low, and close to the ground, and protect your head with  your arms or a backpack.

51. What should you do before you travel according to the passage?

A. Pack your backpack.

    B. Bring some money with you.

    C. Listen to the local TV or radio.

52. We can learn from the passage that ____________________.

    A. it is Safe to travel on hot summer days

    B. people should stay inside when a dust storm comes

    C. a strong wind of dust storms can 't carry heavy objects

53. Which of the following may NOT be needed when you meet a dust storm?

    A. A knife.            B. A mask.                C. A pair of glasses.

54. The underlined word "dirt" mentioned in the first paragraph means ______________.

    A.烂泥               B.尘土                 C. 丑闻

55. What is the main idea of this passage?

   A. How to predict dust storms.

  B. How to reduce(减少)dust storms.

C. How to protect yourself from dust storms.

    A选择41-45 BBACA    46-50 ACABC    51-55  CBABC

2018

12.10 pointsA)阅读下面三篇材料,从每篇所给的ABC三个选项中选出最佳答案。

                                      A

Driver Wanted

Drive for busy restaurants some evening 

and weekend work.

All meals are free.

Call 32325678.

House for Sale

¥160 000, built in 2016.

The house with 3 bedrooms, a bathroom, a living room, a kitchen. It's on   the north side of the city.

Wangwang Supermarket

The biggest shopping center in our city will open on July 8, 2018.

Everybody with a Hunan Daily of May 1, 2018 will get a small present that   day. You’re welcome.

Tel: 28974123

Lisa’s Special Concert

Time: 2 pm, July, 2018

Place: People's Hall

Ticket Price: ¥ 100 for adults

            ¥ 60 for students

 

(1)(2 points)If you work as a driver in the restaurant, you may____.

A. not pay for meals

B. pay a little for meals

C. work in the afternoon

(2)(2 points)If you buy the house, you____.

A. will pay 150 000 yuan for it

B. must have dinner in the kitchen

C. may live on the north side of the city

(3)(2points)Any customer with a <i>Hunan Daily</i> of May 1, 2018 will get a small present from____.

A. People's Hall

B. Wangwang Supermarket

C. Hunan Daily

(4)(2 points)When will Lisa's concert be?

A. On July 1, 2018.

B. On July 3, 2018.

C. On July 8, 2018.

(5)(2 points)If an adult and two students want to go to Lisa's concert, the tickets will cost_____.

A. 220 yuan.

B. 240 yuan.

C. 320 yuan.

13.10 points

B

    Do you feel worry sometimes? How do you deal with your worries? Whether your worries are big or small. you can take these steps to deal with them:

    Try to find out what you're worried about

     Sometimes, you will know what you're worried about. But sometimes, you might not.  Try to find it out first; if you can't, you can ask for help.

    Think of ways to make it better

    You can do something to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.

    Grades at school are often a top worry for kids. If you're worried about grades, ask yourself these questions:

    Why are grades important? What do grades mean to me?  

    How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn't a test?

    Do I have a good place to study at home?  

    Have I tried different ways of studying?

     Ask for help

    When you're worried, it can be helpful to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers for belp. 

(1)(2 points)How many steps of dealing with your worries are mentioned in the passage?

A. Two.

B. Three.

C. Four.

(2)(2 points)When you don't know what you're worried about,____first. 

A. you should try to find it out

B. you can't ask for help

C. you don't need to think of ways

(3)(2 points)If you're worried about grades, you can ask yoursel f these questions <b>except</b> “____”.

A. Why are grades important?

B. Why don't my friends like me?

C. How do I get ready for class?

(4)(2 points)According to the passage, who can you ask for help when you're worried? 

 <!--[endif]-->

A. Parents, friends or teachers.

B. Parents, friends or doctors.

C. Parents, friends or policemen.

(5)(2 points)The passage mainly tells us____.

A. who is often worried

B. when people are worried

C. how to deal with our worries

14.10 points

 

    There are four great inventions from ancient China.

    Compass is a great gift to the word. Before it was invented, sailors had to depend on the stars to find  direction. After it was invented, the oceans were open to travel.

    Paper-making is one of the greatest inventions. During the Western Han Dynasty(202 B.C.-9 A.D.), paper was made in some places in China. lt was developed in the Eastern Han Dynasty (25 A.D.-220 A.D.) by Cai Lun. He made paper with bark(树皮), old cloth and so on.

    It is said that in the third century a Chinese man wrote about how to make gunpowder. At first,it was used for making fireworks(烟花). At the end of the Tang Dynasty, people began to use it in wars. The way of making it was brought to the Arab world and Europe in the 13th and 14th centuries.

    Printing was developed in 1041-1048 in the Song Dynasty. A man named Bi Sheng carved characters(字符) on pieces of clay and wood. Then he put ink on them. After the characters were printed on paper, the pieces of clay or wood could be used again. This technology then spread to Korea, Japan and Europe.

(1)(2 points)After _______ was invented,the oceans were open to travel.

A. gunpowder

B. compass

C. printing

(2)(2 points)At first,gunpowder was used to____1____.

A. find direction

B. make paper

C. make fireworks

(3)(2 points)Printing was developed in____1____.

A. the Song Dynasty

B. the Tang Dynasty

C. the Han Dynasty

(4)(2 points)The underlined word"carved”in this passage means“_______”.

A. 切开

B. 打印

C. 雕刻

(5)(2 points)The best title(标题)for the passage is____1____.

A. The Four Dynasties of Ancient China

B. The Four Great Inventions of Ancient China

C. The Four Great People of Ancient China

12.10 pointsA)阅读下面三篇材料,从每篇所给的ABC三个选项中选出最佳答案。

                                      A

Driver Wanted

Drive for busy restaurants some evening 

and weekend work.

All meals are free.

Call 32325678.

House for Sale

¥160 000, built in 2016.

The house with 3 bedrooms, a bathroom, a living room, a kitchen. It's on   the north side of the city.

Wangwang Supermarket

The biggest shopping center in our city will open on July 8, 2018.

Everybody with a Hunan Daily of May 1, 2018 will get a small present that   day. You’re welcome.

Tel: 28974123

Lisa’s Special Concert

Time: 2 pm, July, 2018

Place: People's Hall

Ticket Price: ¥ 100 for adults

            ¥ 60 for students

 

(1)(2 points)If you work as a driver in the restaurant, you may____.

A. not pay for meals

B. pay a little for meals

C. work in the afternoon

(2)(2 points)If you buy the house, you____.

A. will pay 150 000 yuan for it

B. must have dinner in the kitchen

C. may live on the north side of the city

(3)(2 points)Any customer with a <i>Hunan Daily</i> of May 1, 2018 will get a small present from____.

A. People's Hall

B. Wangwang Supermarket

C. Hunan Daily

(4)(2 points)When will Lisa's concert be?

A. On July 1, 2018.

B. On July 3, 2018.

C. On July 8, 2018.

(5)(2 points)If an adult and two students want to go to Lisa's concert, the tickets will cost_____.

A. 220 yuan.

B. 240 yuan.

C. 320 yuan.

    【解析】

       (1)细节理解题。根据第一则广告中的“All meals are free.”可知,如果你是这个餐馆的司机,那么所有餐饮免费。故A项正确。

       (2)细 节理解题。根据第二则广告最后一句"It's on the north side of the city.”可知,如果你买了这个房子,你将住在城市的北边。故C项正确。

       (3)细节理解题。 根据第三则广告可知,如果你持有201851日的《湖南日报》,则可以到Wangwang超市免费领取礼品。故B项正确。

       (4)细节理解题。根据最后一则广告中的“Time: 2 pm, July 3, 2018”可知,Lisa的专场音乐会将在20187.3日下午2点进行。故B项正确。

       (5)细节理解题。根据最后一则广告中的“Ticket Price:100 for adults60 for students"可知,一个成年人和两个学生去看Lisa的专场音乐会的票价为100+60X2=220元。故A项正确。

          【文章大意】

          本文是一篇应用文,由四则广告组成,包括招聘驾驶员、售卖房屋、超市开业活动、音乐会的相关信息。

          【词汇积累】

          concert n. 音乐会

          present n. 礼物

          special adj. 专用的,特有的

    【答案】

       (1)A

       (2)C

       (3)B

       (4)B

       (5)A

13.10 points

B

    Do you feel worry sometimes? How do you deal with your worries? Whether your worries are big or small. you can take these steps to deal with them:

    Try to find out what you're worried about

     Sometimes, you will know what you're worried about. But sometimes, you might not.  Try to find it out first; if you can't, you can ask for help.

    Think of ways to make it better

    You can do something to help you feel less worried. Sitting there worrying is no fun and it won't solve your problem.

    Grades at school are often a top worry for kids. If you're worried about grades, ask yourself these questions:

    Why are grades important? What do grades mean to me?  

    How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn't a test?

    Do I have a good place to study at home?  

    Have I tried different ways of studying?

     Ask for help

    When you're worried, it can be helpful to find someone to talk to. You can ask your parents, friends or teachers for belp. 

(1)(2 points)How many steps of dealing with your worries are mentioned in the passage?

A. Two.

B. Three.

C. Four.

(2)(2 points)When you don't know what you're worried about,____first. 

A. you should try to find it out

B. you can't ask for help

C. you don't need to think of ways

(3)(2 points)If you're worried about grades, you can ask yoursel f these questions <b>except</b> “____”.

A. Why are grades important?

B. Why don't my friends like me?

C. How do I get ready for class?

(4)(2 points)According to the passage, who can you ask for help when you're worried? 

 <!--[endif]-->

A. Parents, friends or teachers.

B. Parents, friends or doctors.

C. Parents, friends or policemen.

(5)(2 points)The passage mainly tells us____.

A. who is often worried

B. when people are worried

C. how to deal with our worries

    【解析】

       (1)细节理解题。根据文中的三个小标题可知,处理忧虑的步骤包括认识自己、找到解央问题的方法、向别人求助三步。故B项正确。

       (2)细节理解题。根据文中的“Sometimesyou will know what you're worried about./ But sometimes, you might not. Try to find it out first"可知,有时候你会知道你在担心什么,但有时你可能不知道。那就试着先找出你担心的问题。故选A

       (3)细节理解题。根据文中的“Why are grades important? What do grades men to me?How do I get ready for class? Do I go over my notes even when there isn't a test?"可知,如果你担心自己的成绩,你可以这样问自己:为什么成绩重要?成绩对我来说意味着什么?我如何为上课做准备?即使没有考试,我也要复习笔记吗?只有B项没有提及。故选B项。

       (4)细节理解题。根据本文最后大句"You can ask your parents, friends or teachers for help.”可知,你可以向老师、朋友或父母求助。故A项正确。

       (5)主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了处理忧虑的几个方法,包括认识自己、找到解决问题的方法、向别人求助。故C项正确。

          【文章大意】

          本文是一篇说明文,主要介绍了处理忧虑的几个方法,包括认识自己、找到解决问题的方法、向别人求助。

          【词汇积累】

          solve vt. 解决,处理

          different adj. 不同的

          whether conj. 是否

          helpful adj. 有帮助的

          【常考短语】

          deal with 处理,应付

          find out 找到,发现

          【常考句型】

          when引导时间状语从句

          例句:When you're worried, it can be helpful to findsomeone to talk to. (最后一段第一句)

          译文:当你担心的时候,找个人聊聊天是有帮助的。

    【答案】

       (1)B

       (2)A

       (3)B

       (4)A

       (5)C

14.10 points

 

    There are four great inventions from ancient China.

    Compass is a great gift to the word. Before it was invented, sailors had to depend on the stars to find  direction. After it was invented, the oceans were open to travel.

    Paper-making is one of the greatest inventions. During the Western Han Dynasty(202 B.C.-9 A.D.), paper was made in some places in China. lt was developed in the Eastern Han Dynasty (25 A.D.-220 A.D.) by Cai Lun. He made paper with bark(树皮), old cloth and so on.

    It is said that in the third century a Chinese man wrote about how to make gunpowder. At first,it was used for making fireworks(烟花). At the end of the Tang Dynasty, people began to use it in wars. The way of making it was brought to the Arab world and Europe in the 13th and 14th centuries.

    Printing was developed in 1041-1048 in the Song Dynasty. A man named Bi Sheng carved characters(字符) on pieces of clay and wood. Then he put ink on them. After the characters were printed on paper, the pieces of clay or wood could be used again. This technology then spread to Korea, Japan and Europe.

(1)(2 points)After _______ was invented,the oceans were open to travel.

A. gunpowder

B. compass

C. printing

(2)(2 points)At first,gunpowder was used to____1____.

A. find direction

B. make paper

C. make fireworks

(3)(2 points)Printing was developed in____1____.

A. the Song Dynasty

B. the Tang Dynasty

C. the Han Dynasty

(4)(2 points)The underlined word"carved”in this passage means“_______”.

A. 切开

B. 打印

C. 雕刻

(5)(2 points)The best title(标题)for the passage is____1____.

A. The Four Dynasties of Ancient China

B. The Four Great Inventions of Ancient China

C. The Four Great People of Ancient China

    【解析】

       (1)细节理解题。根据第二段最后一句“After it was invented, the oceans were open to travel. ”可知,在指南针被发明出来后,海洋为航行敞开了大门。故B项正确。

       (2)细节理解题。 根据第四段第二句“At first, it was used for making fireworks(烟 花).”可知,火药最初是被用来制造烟花的。故C项正确。

       (3)细节理解题。根据第五段第一句“Printing was developed in 10411048 in the Song Dynasty.”可知,印刷术是在宋朝发展起来的。故A项正确。

       (4)词义猜测题。根据画线词后的“characters(字符) on pieces of clay and wood. Then he put inkonthem.”并结合常识可知,一个名叫毕昇的人将字符雕刻在黏土和木头上,然后他把墨水涂在上面。据此可知,画线词意为“雕刻”。故C项正确。

       (5)标题概括题。 通读全文可知,本文主要介绍了中国古代四大发明,包括发明的时间、过程、对世界的影响等。B项最适合作为本文标题。故B项正确。

          【词汇积累】

          invention n. 发明

          ancient adj. 古代的

          compass n. 指南针

          direction n. 方向

          【常考短语】

          depend on 依靠

          at the end of ......结尾

          【常考句型】

          It作形式主语,that引导主语从句

          例句:It is said that in the third century a Chineseman wrote about how to make gunpowder.(第四段第一句)

          译文:据说,在三世纪,一个中国人写了关于如何制造火药的文章。

          

    【答案】

       (1)B

       (2)C

       (3)A

       (4)C

       (5)B

2017

A) 阅读下面三篇材料,从每题所给ABC三个选项中选出最佳答案。(共15小题,计30分)

A

Yunmeng Water Park

Ticket Price: 80yuanon weekdays

100yuanon weekends

Opening Time: 10:00a.m.—3:00p.m.

Tel:8595885

Volunteers Wanted

Can you speak English well? Can you work hard? Do you know much about Beijing? Do you want to work as volunteers?

Age: 20—50Please call: 8951568

Found

A sports bag. It’s black.

There is a basketball, a pair of sports shoes in it.

Come to Classroom 201.

Tel: 3215535

Movies in Dadi Cinema Today

Titanic: 8:00a.m.—10:00a.m.

Spider-Man: 2:00 p.m.—4:00 p.m.

Kung Fu Panda: 6:00p.m.—8:00p.m.

Ticket price:¥25

Booking office: 860100241.

41. If you want to pay less money in Yunmeng Water Park, you can go there on        .

A. Monday B. Saturday C. Sunday

42. The owner of the sports bag may be good at playing        .

A. baseball B. volleyball C.basketball

43. Tom wants to be a volunteer, he should call        .

A. 8601002 B. 8951568 C. 8595885

44. Lin Tao can be a volunteer because he speaks          well.

A. French   B. Chinese C. English

45. Mr. Brown won’t be free until 4:30p.m. Which movie can he see?

A. Spider-Man. B. Kung Fu Panda. C. Titanic.

【分析】短文介绍了云梦水上公园,志愿者,发现的运动包和迪达电影院上映的电影等的一些详细信息.

【解答】答案:

41A 细节理解题.根据表格一句子Ticket Price80 yuan on weekdays100 yuan on weekends.票价:工作日,80元,周末100元,可知如果你想在云梦水上公园花更少的钱,你可以在周一去.故选A
42C 细节理解题.根据表格三句子There is a basketballa pair of sports shoes in it.有一个篮球,一双运动鞋在里面.可知运动包的主人可能擅长打篮球.故选C
43B细节理解题.根据表格二句子Volunteers WantedPlease call8951568.可知汤姆想成为一个志愿者,他应该打电话8951568.故选B
44C 细节理解题.根据表格二句子Volunteers WantedCan you speak English well?你会说英语吗?可知林涛可以做志愿者,因为他英语说得很好.故选C
45B 细节理解题.根据表格四句子Titanic800 am-1000 amSpider-Man200 pm-400 pmKung Fu Panda600 pm-800 pm.可知布朗先生直到下文430才有时间,所以只能看功夫熊猫.故选B

【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

 

B

Last Saturday afternoon, my friend Mr. Li took his two little boys to play tennis. He walked up to the young man at the ticket office and asked, “How much is it to get in?”

The young man answered, “3 yuan for you and 3 yuan for any kid who is older than six. We let them in free if they are six or younger. How old are they?”

Mr. Li said, “Li Ming is six and Li Hua is seven, so I think I should pay 6 yuan.”

The man at the ticket office said “Hey, you are too honest. You can save yourself three yuan if you tell me that the older one is six. I don’t know the difference.” Mr. Li said, “Yes, that may be true, but the kids know the difference.”

When ethics(道德规范)are more important than ever before, make sure you set a good example(榜样)for everyone you work and live with.

46. What did Mr. Li and his sons want to do      ?

A. To play tennis. B. To do some shopping. C. To go fishing.

47. If Mr. Liu and Mrs. Liu take their 3-year-old son and 10-year-old daughter to play tennis, how much should they pay?

A. 6 yuan. B. 9 yuan.    C. 12 yuan.

48. Who do the words “the older one” in paragraph 4 refer to(指的是)      

A. Mr. Li. B. Li Ming. C. Li Hua.

49. Which of the following is TRUE?

A. Mr. Li wanted to save three yuan.

B. We should set a good example for our children.

C. The man at the ticket office wanted Mr. Li to pay 9 yuan.

50. What’s the best title(标题)of this passage?

A. Playing Tennis Is Interesting

B. A Father and His Two Sons

C. What You Are Is as Important as What You Do

【分析】短文讲了作者的朋友李先生带着孩子去打网球买票的经过,从而告诉我们在生活和工作中每个人都要为人们树立好的榜样.

【解答】答案:46A 细节理解题.根据第一段句子my friend MrLi took his two little boys to play tennis.我的朋友李先生带着他的两个小男孩去打网球.可知带着他的儿子想去打网球.故选A
47B 细节理解题.根据第二段句子3 yuan for you and 3 yuan for any kid who is older than sixWe let them in free if they are six or youngerHow old are they"MrLi said"Li Ming is six and Li Hua is sevenso I think I should pay 6 yuan"可知成年人和六岁以上的孩子都是3元,刘先生夫妇和3岁的儿子,10岁的女儿,只需付三个人的钱,即9元.故选B
48C 细节理解题.根据倒数第二段句子Li Ming is six and Li Hua is seven.李明6岁和李华7岁.和you are too honestYou can save yourself three yuan if you tell me that the older one is six.你太善良,你可以节省三元如果你告诉我较大的是六岁.可知指的是较大的孩子李华.故选C
49B 细节判断题.根据最后一段句子but the kids know the difference"但孩子们知道其中的差别.和When ethics(道德规范)are more important than ever beforemake sure you set a good example(榜样)for everyone you work and live with.当道德比以往任何时候都重要时,确保你树立了一个好榜样对你的工作和生活中的每一个人.可知我们应该为我们的孩子树立一个好榜样.故选B
50C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子When ethics(道德规范)are more important than ever beforemake sure you set a good example(榜样)for everyone you work and live with.当道德比以往任何时候都重要时,确保你树立了一个好榜样对你的工作和生活中的每一个人.可知你是谁和你做什么一样重要,故选C

【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

 

C

Do you like traveling? Here is some advice.

˜Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys.

˜Traveling on trains or buses can be boring, so take a good book to read.

˜If you are going somewhere sunny, remember to wear sunblocks(防晒霜)and sunglasses.

˜Always take a camera with you to capture those special moments.

˜Be careful with your things whenever you go to busy places, like a train station. There are often thieves there.

˜Most countries have lower prices for students, so if you have one, take your student card with you and save money.

˜If you travel abroad, remember to take your passport. Whatever you do, don’t lose it!

51. If you go to Hainan Island for a trip in summer, you should take

        with you.

A. some fruit and drinks

B. warm clothes and sports shoes

C. sunglasses and sunblocks

52. According to the passage,         is a good way to keep away from boredom(单调).

A. reading a good book   B. taking a camera C. listening to music

53. You must always         because there are often thieves at some busy places.

A. put your things down

B. look after your things well

C. take few things with you

54. If a student shows       to the shop assistant, he can buy some presents at lower prices while traveling.

A. his things B. his passport C. his student card

55. The underlined word “capture” in this passage means      .

A. 感受 B. 拍摄 C. 控制

【分析】这篇短文对于外出旅行给我们提出了一些好的建议,可以让我们的旅途更愉快.如穿着舒适的衣服、看护好自己的东西、带着照相机.学生身份可以带学生证,出国旅行要带护照.

【解答】答案:

51C 细节理解题.根据第四行句子If you are going somewhere sunnyremember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.如果我们去一个阳光明媚的地方,我们要记得带着防晒霜和太阳镜.可知如果你在夏天去海南岛旅游,你应该带着防晒霜和太阳镜.故选C
52A 细节理解题.根据第三行句子Traveling on trains and buses can be boringso take a good book to read.坐火车或汽车去旅行可能会比较无聊,因此我们可以带一本好书来读.可知读一本好书是个好方法.故选A
53B 细节理解题.根据第六行句子Be careful with your things whenever you go to a busy placelike a train stationThere are many thieves there!如果我们去人多的地方,我们要小心看好自己的东西,因为可能会有小偷.可知你必须看好你的东西.故选B
54C 细节理解题.根据倒数第二行句子Most countries have lower prices for studentsso if you are a studenttake your student card with you.对于学生很多国家都有比较低的价格,因此外出时要带着学生证.可知出示学生证.故选C
55B 词义猜测题.根据上下文Always take a camera with you to capture those special moments.总是带着照相机去记录旅途中特殊的时刻.可知结合选项,由本句中的camera照相机我们可以猜到,capture应该是拍摄的意思.故选B

【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

脚印

评论 (0)

注册用户登录才能发表评论,登录注册

日历

<< 2019年12月 >>
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

分类

标签

最新评论